25 Апр. 2024

Вие сте тук

До 4000 евро стипендия отпускат Евро-Ток България и Кулинарна академия HRC

09.03.2012

Стипендия в размер до 4000 евро отпускя  Евро-Ток България за обучение съвместно с Кулинарна академия HRC гр. Добрич - единственото по рода си училище в сферата на кулинарното изкуство на Балканския полуостров, съобщиха от асоциацията. Стипендията е ежегодна и се отпуска на кандидат с изявена мотивация за развитие в кулинарната област.

 

Размерът на стипендията  ще зависи от успеха по време на обучението на стипендианта и може да достигне до 4000 евро за 2-годишния период на обучение в Кулинарна академия HRC. Така се стимулира желанието за професионално развитие на студента, което е най-важното за постигане на успех в динамична сфера, каквато е кулинарията.  


Новата инициатива на Евро-Ток България е свързана с един от приоритетите в работата й - личностното и професионално развитие на нейните членове, чийто ключов елемент е образованието. 


Първият стипендиант на Евро-Ток България вече е известен – това е Ангел Василев, възпитаник на Софийската професионална гимназия по туризъм от випуск 2010/2011 и активен член на Евро-Ток България от 2009 г. Стартирането на тази стипендия бе провокирана именно от упоритостта на Ангел и неговото силно желание за професионално развитие.


Ангел стартира обучението си в кулинарната академия през март 2012 г. заедно с интернационална група студенти от България, Литва, Великобритания и Индия.


Обучението в Кулинарна академия HRC продължава 2 години, като половината от това време преминава в практически стаж в Европа, Близкия Изток и САЩ. Така при завършване на образованието си студентите имат както диплома, така и международен практически опит, който им позволява да растат в кариерата на професионален шеф-готвач.


Вторият стипендиант ще стартира през март 2013 г. и неговото име ще бъде известно до края на октомври 2012 г.


Част от условията, на които трябва да отговарят кандидатите, са мотивация за високи постижения в кулинарното изкуство, ангажираност към каузите на Евро-Ток България, членство в организацията минимум една година към датата на подаване на документите, владеене на английски език и др. 


Повече подробности могат да бъдат получени  от Райна Соколов, Мениджър публични комуникации - Евро-Ток България

+359 897 878 661; rsokolova@euro-toques.bg

 


THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed