29 Март 2024

Вие сте тук

Дистанционното – най-мръсният предмет в хотелската стая

24.06.2012

Дистанционното за телевизора е най-мръсното нещо в хотелската стая. Върху него се съдържат най-много бактерии, показва проучване на Университетат в Хюстън, цитирано от The Economist.

 

След като проучил предмети от няколко хотела в американските щати Индиана, Тексас и Южна Каролина, изследователският екип е стигнал до извода, че на второ място по съдържание на бактерии е контактът на нощната лампа. Високо равнище на замърсяване е открито също в банята – върху тоалетната чиния, мивката, кошчетата и предметите, използвани от камериерките по време на чистене на хотелските стаи. За разпространяване на замърсяването най-голям е делът на моповете, които се местят от стая в стая, разнасяйки зараза из хотела.

 

Според проучването най-чисти места са дръжките на банята. Във всяка от стаите са вземи проби от 19 повърхности, които са изследвани за наличие на аеробни бактерии и бактерии от групата на ешерихия коли, макар че не винаги наличието на бактерии е заплаха за човека, който винаги си съжителства с тях, се посочва в доклада.

Като цяло авторите на проучването смятат, че почистването на хотелските стаи е на доста високо ниво. Единственото, което ги притеснило, е липсата на разработен универсален метод за почистване на стаите в хотела, тъй като стандартите зависят от мениджмънта в различните хотели.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed