29 Март 2024

Вие сте тук

Делян Добрев даде старта на новия сезон в Слънчев бряг

10.06.2012

До три седмици Министерството на икономиката, енергетиката и туризма ще внесе в Министерски съвет Закона за туризма. До месец той трябва да бъде приет. Това каза късно снощи пред журналисти в курорта "Слънчев бряг" министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. Той съобщи, че на 14 юни отново е насрочил среща с представители на туристическия бранш, на която заедно ще обсъдят всички последни предложения относно закона.

Министър Добрев пристигна в "Слънчев бряг", където на официална церемония даде старт на новия туристически сезон. Той каза, че намира комплекса в добър вид. За мен най-важното е да има туристи. Щом има туристи, означава, че тук им харесва, заяви министърът. Според него руският пазар се развива много добре. Прогнозите са за 20 процента ръст на руските летовници.

Стопроцента заетост на легловата база в курорта се очаква в края на юни и началото на юли, каза Елена Иванова, председател на Управителния съвет на Съюза на собствениците в "Слънчев бряг". Между 40 и 50 на сто е заетостта на легловата база към момента. Най-многобройни ще бъдат немските, руските, английските туристи. Тази година очакваме повече туристи от Полша, Унгария, Чехия. Ще има доста и от Украйна и Беларус. Тенденцията е на завръщане на старите пазари, които имахме преди години, допълни Иванова. По думите й, забраната за тютюнопушене на обществени места няма да повлияе на сезона.
Организатори по отриването на туристическия сезон са Съюзът на собствениците и "Слънчев бряг" АД.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed