25 Апр. 2024

Вие сте тук

Двойно повече туристи ще доведе в България ТUI-Централна Европа

09.11.2015

 

Очаква по-добро обслужване и по-качествени храни

 

Двойно нарастване на чартърните полети от страни, на които оперира ТUI-Централна Европа (Германия, Австрия, Полша и Швейцария) се очаква за сезон Лято‘2016 г.  Това стана известно след срещите на министъра на туризма Николина Ангелкова с ръководството наедин от най-големите туроператори в света. В рамките на днешния ден тя разговаря с Оливър  Дюрщук, главен изпълнителен директор на ТUI-Германия, Флориан Флайшер, директор на „Продукция и търговия“, Елке Янсен, референт „Управление на качеството“ и Сийм Хартенек, референт „Хотелски концепции“, съобщи пресцентърът на Министерството на туризма.

 

Според разчетите на туроператора туристите от тези пазари ще нараснатблизо два пъти през следващия летен сезон, като от 80 хил. ще достигнат около 130 хил. души. Вече се водят предварителни разговори и с групата на TUI за Великобритания, Холандия, Белгия и скандинавските държави, откъдето също се очаква увеличение на полетите.

 

„За нас е много важно да сме в постоянен контакт с големите туроператори. Провела съм редица срещи с туристическия бранш и всички те вече се подготвят за сезон Лято‘2016 г., като могат да предложат много добри и конкурентни условия“, каза министър Ангелкова. По думите й държавата също работи за сезон 2016 г., а ключово място в маркетинговата стратегия на страната за следващата година заема партньорството с големи туроператори.

 

Ръководството на TUI посочи, че очаква повишаване на качеството на туристическия продукт, най-вече по отношение на обслужването и качество на предлаганите храни. Същевременно споделиха, че наличната материална база е задоволителна и конкурентна на международния туристически пазар.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed