19 Апр. 2024

Вие сте тук

Гърция очаква 27,5 млн туристи през 2016

11.03.2016

Туризмът в Гърция върви към поредна рекордна година, тъй като туроператорите очакват страната им да бъде посетена от 27,5 млн. туристи, а в хазната да влязат 15 милиарда евро, съобщава в. "Имерисия".


От Асоциацията на гръцките туристически агенции смятат, че ако тези прогнози се потвърдят, това ще е четвърта поредна година на ръст за сектора.


Рекордната цифра от 27,5 милиона туристи включва също и туристите, пристигащи с круизни кораби. Миналата година страната бе посетена от 23,5 млн. туристи, а приходите възлизаха на 14,2 млрд. евро, припомня изданието.


Очакваният ръст от чужди туристи няма да бъде за цялата страна, тъй като някои от туристическите дестинации са засегнати от бежанския поток, цитира вестникът президента на Асоциацията на гръцките туристически агенции Андреас Андреадис.
Според него необходимо условие, за да може този брой туристи да посетят страната, е до края на април международните кредитори да приключат проверката си по напредъка на реформите, извършвани от правителството в Атина в рамките на третия спасителен пакет финансова помощ на стойност 86 млрд. евро.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed