25 Апр. 2024

Вие сте тук

Гръцките хотелиери призовават премиера да не вдига ДДС

01.12.2014

Хотелиерите в Гърция призоваха премиера Андонис Самарас да не повишава ставките на данъка върху добавената стойност, тъй като това ще нанесе удар върху туристическия бранш, съобщи БТА, цитирайки в. "Етнос".


Въпреки упоритите слухове за значително повишаване на ставките на данък добавена стойност в туризма, продължаваме да вярваме, че ефектът от такова покачване ще нанесе удар върху устойчивостта на фирмите от отрасъла и ще има катастрофални последствия за конкурентноспособността на туристическия продукт, се казва в апел, изпратен до премиера от Камарата на гръцките хотелиери.


Те припомнят, че адаптирането на ставките на данък добавена стойност върху предлаганите хотелиерски услуги до нива на конкурентните страни, е довело до значителен ръст на туристите в Гърция и до едновременно нарастване на приходите от туризма в страната.


Гърция намали през август с 10% ДДС (от 23% на 13%), за търговските обекти в сферата на туризма - ключов сектор за нейната икономика, но се твърди, че правителството се е съобразило с искането на кредиторите за нови рестрикции, и че отново ще повиши този данък, за да бъде покрит очертаващият се догодина бюджетен дефицит на страната.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed