19 Апр. 2024

Вие сте тук

Германски министър хареса българското вино

17.01.2014

Федералният министър на прехраната и земеделието на Германия д-р Ханс-Петер Фридрих и кметът на Берлин Клаус Воверайт посетиха българския щанд на най-голямото световно изложение за храни „Зелена седмица”, съобщиха от агроминистерството. Министър Греков ги посрещна с традиционната българска пита и червено вино. „Вашето вино е много хубаво и съм впечатлен от вкусовите му качества”, сподели министър Фридрих.

 

Тази година страната ни се представя за 25-и път със собствен щанд, организиран от Министерството на земеделието и храните.  На площ 96 кв. м. 15 фирми изложителки представят месни деликатеси, млечни продукти,  козметика на основата на розовата вода и розовото масло,  бели и чернени вина, биопчелен мед и хранителни добавки и др. Към щанда има и ресторант, в който посетителите могат да опитат традиционна българска кухня.

 

Министър Греков подари на официалните гости кошница с продукти, които са емблематични за България, сред които точена баница, млечни и месни продукти, вина, билки и мед. Той подари книга, в която се представя България като културна и историческа дестинация.

 

Най-голямото и влиятелно селскостопанско и хранително изложение в света се провежза от 17 до 26 януари 2014 година, като на него се представят национални и индивидуални изложители. Тази година партньор на Германия в организацията на изложението е Естония.

 

 65 национални изложители от цял свят представят своята хранителна индустрия, селско и горско стопанство, градинарство. Производители от цял свят представят на изложението своите продукти.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed