29 Март 2024

Вие сте тук

Германия е трета предпочитана дестинация за българите

15.12.2015

Близо 400 хил. българи са посетили Германия през последната година.  С около 10% са се увеличили пътуванията на българските граждани към Германия през последната година, като 53% пристигат с автомобил, съобщи Кристиян Салай, който отговаря за Румъния и България в Туристическия борд на Германия. През последните години обаче се засилва тенденцията да се пътува със самолет, допълни той.

 

Страната ни е на трето място сред балканските държави, изпращащи туристи за Германия.Хърватите са най-чести балкански посетители на Германия със 770 хил. души през миналата година, показват данните на статистиката. На второ място са румънците с над 600 хил. души. България изпреварва съседна Сърбия, която изпраща 197 хил. туристи в Гермация през 2014 г., както и Босна и Херцеговина, откъдето в Германия са пристигнали около 155 хил. души.

 

Германия се нарежда на едно от първите места при пътуванията от балканските държави. Тя е на първо място като приемаща държава за Хърватия и на второ или трето място за останалите балкански страни.

 

Въпреки големия брой пристигания от България броят нощувки – около 275 хил., показва, че повечето от тях не пътуват с цел туризъм и не отсядат в хотели. Според прогнозите на Туристическия борд на Германия обаче до 2030 г. броят им ще се удвои.

 

Подробна информация за Германия може да бъде намерена на сайта за реклама на туризма на Германия, който е преведен на 30 езика, включително и български. Всяка година акцентът е върху определен вид туризъм. Отминаващата 2015 г. е била посветена на традициите, обичаите и кулинарията, а седващата ще е фокусирана върху природните забележителности.

 

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed