29 Март 2024

Вие сте тук

Визуалният продавач

The full content of this page is available to premium users only.

 

Или как снимките продават обекта

 

Отдавна вече няма съмнение, че снимките са най-добрия начин за привличане на вниманието на потенциалните клиенти в интернет. Не само в хотелиерството, но и във всеки бизнес снимките са онова, което продава. Защото именно те приковават погледа на потенциалния клиент или гост, тях те разглеждат много внимателно, точно те влияят върху решението им дали да кликнат върху бутона за резервации или не.

 

За сайтовете на хотелите визуалната информация е дори по-важна, отколкото текстовата, твърдят експертите. Проучвания показват, че за потребителя снимките говорят много повече за съответното място, отколкото думите.

 

Проучвания от последните години показват, че 92% от бъдещите гости правят резервация, след като са видели снимки на хотела. С други думи хората си признават, че са готови да направят онлайн покупка, ако текстът се потвърждава със снимка.

Няма да повтаряме, че привличането на професионален фотограф и публикуването на качествени снимки на сайта е необходимо условие за увеличаване на интереса към хотела. Как обаче да определите дали направените снимки са именно онзи инструмент, който ще увеличи продажбите? Според експертите ефективността на снимката като инструмент за продажба зависи от правилното му използване. А това означава, че не само фотографът, но и мениджърът на хотела трябва да са запознати с определени правила. Нещо повече, подходящата снимка на сайта може да реши редица маркетингови проблеми на хотела или пък да му създаде нови. Правилно подбраните снимки могат да пренасочат потребителите към определени подраздели, да покажат предимствата на хотела и да мотивират потенциалните клиенти да извършат реална резервация, каза пред THExperts британският експерт в областта на хотелиерството Дейв Робинсън. Според него наличието на качествена снимка значително повишава вероятността за резервация.

 

Към мнението му се присъединяват и специалистите на Dıgıtal Wıll, които дават следните съвети:

 

 

Статията е достъпна за абонати на THExperts

 

Категории: 
ХотелиМаркетинг и продажби

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed