29 Март 2024

Вие сте тук

Български хотел с най-добра онлайн репутация в Европа

07.04.2011

България за пръв път официално призната като дестинация за луксозен туризъм


Най-престижното изложение за луксозен туризъм в Европа - Meeting Luxury в Швейцария, отличи български хотел за най-добра он-лайн репутация.  С признанието за българския петзвезден „Феста Уинтър Палас” в Боровец България най-сетне се нареди сред официално признатите дестинации с луксозен и качествен туризъм, съобщиха от българската верига.Класирането в оспорваното състезание за „Най-луксозен хотел на Европа” го нареди сред най-луксозните европейски хотели от Италия, Франция, Швейцария, Испания и други. Номинирани бяха само 8 хотела, а „Феста Уинтър Палас” е единственият за цяла Източна Европа. 

Наградата е особено значима и защото през тази година, с цел максимално обективна оценка, участниците се подбират чрез софуерен продукт, разработен от „Университета на Лугано”. С помощта на този  инструмент автоматично се анализират най-големите резервационни сайтове и туристически портали с коментари и оценки на клиентите.

Наградата е повод за гордост, защото страната ни заслужено се нарежда сред дестинациите за луксозен туризъм чрез обективната оценка на клиентите. С тази награда България не само получава признание за качествата и потенциала си на световния туристически пазар, но и доказва, че не е „евтината” дестинация на Европа, коментират от веригата.

Европейското изложение Meeting Luxury се утвърди като едно от най-авторитетните бизнес събития за луксозната туристическа индустрия от цял свят. В изложението се представят европейските дестинации, а купувачите идват от цял свят. 

България като дестинация се представя за пръв път в изложението чрез щанда на „Феста Хотели”. Страната ни се оказа абсолютно непозната като дестинация, предлагаща луксозна почивка. Успяхме да впечатлим купувачите с разнообразни комбинации от географски и климатични дадености, наред с красотата на природата ни и историческите забележителности. Изненада бе засиленият интерес от нови за България пазари като Индия, САЩ и Бразилия.

 „Особено съм щастлива, че чрез участието ни на авторитетното международно изложение Meeting Luxury, представихме България по най-добрия възможен начин и разбихме клишето за „евтината дестинация”. Ние показхме, че имаме какво друго да предложим, освен ниските цени. Това, с което Родината ни впечатли най-много е, че на толкова малка територия може да има толкова много история. България носи в спомените си историята на света. А наградата за „Феста Уинтър Палас” е доказателство за това, че в най-старата от сега съществуващите държави в Европа - България може да съществува и качествен луксозен туристически продукт” – коментира Жени Славова Новицки, изпълнителен директор на „Феста Хотели”.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed