23 Апр. 2024

Вие сте тук

Български и румънски туроператори да излязат със съвместни пакети предложи посланикът на Румъния

18.09.2013

Българските и румънските туроператори  да предлагат общи пакети предложи във Варна посланикът на Румъния у нас Антон Пакурецу. Той се срещна с кмета на града Иван Портних. Според дипломата съвместните оферти ще дават възможност на гостите от други страни да разглеждат забележителности и в двете държави, което ще е от полза за бизнеса.

 

Той уточни, че сред румънските туроператори има интерес от създаването на общи пакети с българските им колеги. Дипломатът коментира, че точната статистика колко негови сънародници са посетили България през това лято ще бъде готова през октомври. Посланикът отчете, че през последните няколко години оплакванията от летувалите в България са намалели многократно. Пакурецу посочи още, че се наблюдава повишаване на интереса на българите към родината му и броят на туристите се увеличава все повече.

 

Той отбеляза, че България и Румъния могат заедно да кандидатстват с различни проекти пред еврофондовете. По думите му е постигната договорка между него и кмета на Варна градът да стане домакин на българско-румънски икономически форум, на който да се представят възможностите за сътрудничество между бизнеса във всички сфери на икономиката.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed