29 Март 2024

Вие сте тук

Бранимир Ботев откри българския щанд в Лондон

04.11.2013

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката с ресор туризъм Бранимир Ботев даде началото на българското туристическо представяне в Лондон в рамките на най-голямото световно туристическо изложение за професионалисти World Travel Market. Той, заедно с посланика на България във Великобритания Константин Димитров и Люси Уинтър - мениджър "Продажби" за регион Европа от организаторите на световното изложение, прерязаха трикольорната лента пред българския щанд.

 

"Безкрайно съм доволен от визията на нашия щанд, съчетаваща по уникален начин тракийското минало и природата, топлото море, високите планини, минералните извори. Очевиден е интересът към България, която предлага своя туристически продукт на международно ниво. Това изложение е най-голямото договаряне за британския пазар, но се очертава и като най-големия форум за туризъм в Европа. Затова и тазгодишното присъствие на България е много важно. Учудващо е обаче колко малко Европа и светът знаят за нашата страна. Учудващо е как толкова много време са давани толкова много пари, а не са дали резултат", заяви заместник-министър Бранимир Ботев.

 

Тази година страната ни се представя за 33-ти пореден път с национален щанд на площ от близо 300 кв. м. Участват 13 общински администрации и 15 туристически фирми. Всички те представят България като "Откритие, което си струва да споделите", каквото е и посланието на българското участие. Акцент в промотирането на страната ни е културният, балнео, спа и уелнес и приключенски туризъм, както и основните продукти - морски и ски ваканции. За първи път тази година посетителите на българския щанд имат възможността да видят отблизо как се изработва класическа дърворезба от старите български майстори. За минути дърворезбарското ателие привлече погледите на десетки чуждестранни посетители, които успяха да усетят магията на занаята. Вниманието на мнозина се спря и върху щандовете, както на туристическите фирми, така и на общинските администрации, сред които са: София, Варна, Пловдив, Велико Търново, Банско, Разлог, Кресна, Сандански, Русе, Ловеч.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed