29 Март 2024

Вие сте тук

Борса „Културен туризъм” – за 11-ти път във Велико Търново

10.04.2014

Единадесетото издание на Международното туристическо изложение „Културен туризъм” стартира днес и ще продължидо 13 април 2014 г. в Изложбени зали „Рафаел Михайлов” в град Велико Търново. Това е единственият специализиран форум за популяризиране на културния туризъм.

 

Общо 90  участника, от които 67 общини, представят възможностите си за туризъм на изложението. Те демонстрират резултатите от проекти, реазилирани през последните две години по ОП "Регионално развитие". На борсата  присъстват туроператори от побратимени на Велико Търново градове, както и посолствата на ЮАР, Полша, Индия, Индонезия, Аржентина, Унгария, Бразилия и Египет. Тази година са по-големи както броят на участниците, така и заетите площи и презентациите. Над 50 дискусии, кръгли маси и презентации събират представители на туристическия бранш, общините, висшите училища.

 

Днес бе обявено началото на второто издание на Националния студентски конкурс за най-добра разработка на туристическа тематика, който ще приключи в навечерието на 24 май. Студенти от 15 висши училища в страната ще се включат в надпреварата. В рамките на изложението ще станат известни и победителите във второто издание на конкурса "Чети и пътувай", а днес журито с председател доц.Соня Алексиева обяви номинациите в няколко категории.

 

Министверство на икономиката и енергетиката подкрепя събитието като важен фактор за популяризиране на културния туризъм. В борсата традиционно участват общини, музеи, неправителствени организации, информационни центрове, фирми и културни институти от България и чужбина.

 

 Утре ще се проведе дискусия на тема "Оценка на местния туристически продукт през призмата на международния туризъм", инициирана от АБТТА.

 

 

 

 

 

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed