25 Апр. 2024

Вие сте тук

Бизнес туристите очакват близкоизточната криза да се отрази негативно върху пътуванията

08.03.2011

THExperts

Политическата криза и неспокойната обстановка в Тунис, Египет, Йемен, Либия и Ирак, както и отражението й върху цените на горивата ще оскъпи пътуванията. Такава е оценката на повечето бизнесмени, участвали в проучване на Global Business Travel Association (GBTA), съобщиха от организацията.

В анкетата са се включили 472 представители на бизнеса, 91% от които са притеснени от ситуацията в Северна Африка и Близкия изток. От тях половината посочват, че са „много обезпокоени“ и смятат, че кризата ще доведе до трайно покачване на цените на горивата, което ще рефлектира върху туристическия бизнес като цяло.

Според авторите на проучването много бизнес туристи вече са усетили ефекта от кризата. Според проучването един от двама анкетирани са заявили, че компаниите им са изпитали негативното влияние на кризата, а 47% твърдят, че служителите им са били принудени да прекъснат пътуванията си. Всеки десети участник в анкетата е трябвало да подпомогне служителите си в тази ситуация.

Случилото се през последните седмици е накарало много от мениджърите на компании да преразгледат плановете си за кризисен мениджмънт по отношение на корпоративните пътувания. Най-важни елементи в тях са актуализиране на контактите в случай на извънредна ситуация /70%/, своевременна информация за състоянието в дестинациите /59%/, планове за действия в криза и евакуация /44%/, инструменти за мобилни комуникации /29%/.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed