18 Апр. 2024

Вие сте тук

Бизнес-туризмът - локомотив за възстановяването на икономиката на Великобритания

03.05.2012

Вътрешните бизнес пътувания във Великобритания са нараснали с 14% през 2011 г., а разходите за тях са скочили с цели 21%, съобщи internationalmeetingsreview.com.

 

Проучването, извършено от Туристическия борд на страната, показва, че през миналата година ръстът на бизнес пътуванията е надхвърлил увеличението на посещенията на приятели и роднини, както и уикенд-пътуванията, които са нараснала съответно с 10% и 7%.

 

Статистиката на международните бизнес пътувания във Великобритания показва, че през миналата година броят им се е увеличил с 6% в сравнение с предходната година.

 

Според Майкъл Хърст, председател на организацията за бизнес пътувания и ивенти (Business Visits & Events Partnership), много от тях са свързани с посещение на конференции, изложения и специални събития, на които се представят британски стоки и услуги, а също научни, медицински и технологични събития. Затова според него няма да е пресилено да се каже, че бизнес-туризмът във Великобритания е истински локомотив за възстановяване на цялата икономика на страната.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed