20 Апр. 2024

Вие сте тук

Белгийска авиокомпания превози пътници до Тулуза, но не качи багажа им

02.06.2011

Белгийската авиокомпания "Брасълс еърлайнз" /SN Brussels Airlines/ е изпълнила полет от Брюксел до Тулуза във Франция, без да качи на борда нито един багаж на пътниците, съобщи медийната група Ер Те Ел.

Това не е станало в резултат на грешка, а е било самоволно решение на авиокомпанията, се отбелязва в информацията. Пътниците пристигнали вчера във Франция за почивка в Ардените, тъй като в Белгия настъпилият днес празник Възнесение Христово се отбелязва с два неработни дни, към които се прибавя и предстоящият уикенд.

Превозвачът взел такова решение, тъй като наземният персонал на летището в Тулуза се очаквало да стачкува и така можело да бъде невъзможно презареждането на самолета за обратния му полет. Затова машината била заредена с максималното количество гориво в Брюксел и тъй като полетът бил пълен докрай, т.е. без нито едно свободно място в пътническия салон, било преценено, че максималната излетна маса е достигната, преди да бъде качен багажът.

Пътници разказват, че след като се приземили в Тулуза, стюардесите им пожелали приятна почивка с широки усмивки. Когато стигнали до лентите за получаването на багаж, пътниците все още не знаели какво се е случило. Те разбрали, едва когато самолетът излетял обратно към Белгия, а те чакали два часа на лентите за получаването на багажа си.

Потърсени от журналисти, представители на авиокомпанията обяснили, че превозвачът ще предостави на пътниците неща от първа необходимост - четка и паста за зъби, а останалите неща те могат да си купят с обещанието разходите да им бъдат възстановени срещу представянето на касови бележки. Очаква се багажите на пътувалите с този полет да бъдат превозени до Тулуза от други самолети, като първо ще преминат през Барселона.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed