29 Март 2024

Вие сте тук

Барселона срещу Мадрид в битката за туристи

06.06.2012

 

 

Барселона за пръв път изпревари тази година Мадрид по брой луксозни хотели според доклад на HVS. Броят на луксозните хотели там вече е 24 или с един повече, отколкото в столицата на Испания.  

 

Както  заяви президентът на Асоциацията на хотелиерите в Барселона Жорди Клос, местните хотелиери през последните години акцентират върху разширяването на луксозната леглова база. Резултатът е ръст на големите международни форуми, чийто брой е достигнал 150, поставяйки я на трето място в света сред най-търсените дестинации за MICE. За сравнение, Мадрид отстъпва две позиции със 130 големи международни събития.

 

Средната годишна заетост на хотелите в Барселона е 75,1%, а средната цена на стая е 106,8 евро. Историческата столица на Каталуния е същевременно и най-голямо пристанище в Средиземно море. Съседството на старинни сгради, дворци, катедрали, ултрамодерни съоръжения, потънали в зеленина, както и многобройните културни прояви правят града предпочитано място от организатори на събития, които искат да съчетаят полезното и приятното.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed