20 Апр. 2024

Вие сте тук

Банско представя възможностите си за туризъм в Брюксел

14.03.2016

 

Възможностите на Банско за целогодишен туризъм и инвестиции в сърцето на Европа се представят днес в Брюксел.  Мащабното събитие под мотото "Банско: природа, традиции, модерност", с участието на кмета на града Георги Икономов, се провежда в Комитета на регионите в Брюксел.

 

Презентацията е организирана от заместник-председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация  Мария Габриел.

 

В презентацията са включени клипове, заснети с дрон, които представят  Банско и околностите като район, в който годишните времена не са просто сезони. Бързи писти, традиционно гостоприемство, богат културен афиш през цялата година, кулинарни изкушения, уют, удобства и много история - това е Банско, което ще видят гостите на представянето. Самодейци ще пресъздадат спецификата на фолклора в Банско чрез специално подготвена за събитието програма.


Веднага след визуалната част ще има дискусия за възможностите за развитие на потенциала на европейските планински райони чрез подобряване на регионалното сътрудничество. В нея ще се включат експерти от Комитета на регионите, евродепутати и членове на постоянни представителства в ЕС на няколко държави.


Гостите ще опитат специалитети от Банско ще разкрие неповторимата автентична банска кухня.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed