28 Март 2024

Вие сте тук

Американските хотели заменят ваната с душ кабина

03.06.2011

 

Искате да си вземете гореща вана, когато сте в хотела? Пожелаваме ви късмет в търсенето. Така започва статия в USA Today, според която ваните постепенно изчезват от хотелите в САЩ.

Като пример се посочват няколко хотелски вериги, които заменят при реконструкция ваните с душ кабини. Така например ако само преди десетилетие 95% от новостроящите се хотели на Holiday Inn са предвиждали вани, сега те са заложени едва в 55% от тях. Marriott планира 75% от новите си хотели с душ кабина, а новата луксозна хотелска верига Hotel Indigo никога не е имала вани, с изключение може би на апартаментите.

Причината е проста – собствениците и мениджърите на хотели твърдят, че бизнес туристите нямат време „да киснат във ваната“, затова хотелиерската индустрия просто се приспособява към изискванията на гостите. Според Бил Бари, старши вицепрезидент по дизайна и управлението на проектите в Marriott днес взимането на душ може да е истинско приключение с новите технологии и материали, от които се изработват душовете и кабините. Освен това с душ банята изглежда по-чиста и по-модерна, добавя Мери Догън, бранд директор за Америка на Hotel Indigo.

Все пак някои от хотелите предпочитат да предложат на гостите си и вана, и душ. Embassy Suites например установи при проучване през 2008 г., че по-голяма част от гостите взимат по-често душ, отколкото вана при бизнес пътуванията, но предпочитат комбинация от душ и вана при ваканционните си пътувания, особено ако пътуват с децата си.

Затова има вани в семейните стаи и душове в стаите, които обикновено се избират от бизнес туристите, казва Джон Ли, вицепрезидент бранд маркетинг в Embassy Suites Hotels.

От коментарите на читатели, публикувани под статията, става ясно, че голяма част от тях се притесняват от ваните поради хигиенични съображения и затова предпочитат душа пред ваната. Има обаче и такива, които твърдят, че няма нищо по-хубаво от една продължителна гореща вана в края на деня.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed