29 Март 2024

Вие сте тук

АБТТА против задължителните екскурзии за туристите

15.01.2014

Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА)изрази несъгласие с идеите за промяна на Закона за туризма и задължително включване на екскурзии с културно-опознавателен характер в пакетните пътувания,  предлагани на българския туристически пазар. Това се посочва в становище на браншовата организация, подписано от председателя й Байко Байков.

 

Като една от водещите браншови организации в сегмента на туроператорската и туристическата агентска дейност, АБТТА изразява категорична позиция, че предложението е неуместно, не отговаря на съвременната динамика  на туристическото предлагане в развитите туристически пазари, включително и в Европейския съюз, и независимо от декларираните цели, няма да доведе до положителни резултати, се посочва в документа. 

 

В него се уточнява, че Асоциацията не е участвала в никакви  разговори и консултации по повод предложението за промяна на закона в тази насока.

 

Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти заявява,  че ролята на законодателя е свързана със създаване на нормативна уредба, стимулираща развитието на легалния бизнес, а не в прекомерното му администриране и изразява решително несъгласие с направеното предложение, пише в становището в заключение.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed