21 Февр. 2018

Вие сте тук

Руските туроператори очакват субсидии за чартърите до Турция

Руските туроператори очакват специални субсидии за туристическите чартърни полети от Русия до Турция.  Вицепрезидентът на Асоциацията на туроператорите в Русия Дмитрий Горин смята, че в скоро време цените на ще намелят, тъй като турските власти може да отделят специални субсидии за тези полети, съобщи ТАСС, цитирайки негова прогноза в предаване по телевизия "Россия 1".


По наши прогнози в най-скоро време ще има намаления на хотели и ще има намаления, включително и на чартърите не само заради това, че те са туристически, каза Горин.

 

В същото време той отбеляза, че съобщенията за масови промени на туристически резервации от руски курорти към турски е "мит" и поясни, че почивката в Турция зависи включително и от "валутните колебания".


На 4 юли изпълнителният директор на Асоциацията на туроператорите в Русия Мая Ломидзе съобщи, че след стартирането на чартърните полети от Русия до Турция средната стойност на почивката в Турция може да намалее с 20-30%.


По-рано тази седмица Главното управление на гражданската авиация в Турция обяви, че е одобрило искане на руската страна за чартърни полети. Те ще започнат от 7 юли и засега става дума за 17 чартъра.

Според прогнозите на турската страна се предвижда най-малко 750 000 руски туристи да посетят Турция до края на тази година.


Но цифрата е доста ниска в сравнение с предишни години, когато близо 4 млн. руски туристи почиваха в Турция и като контингент бяха на второ място по посещения след германските туристи.


Ето защо като цяло настоящият туристически сезон в Турция се преценява като изключително слаб, въпреки положителната оценка за връщането на руските туристи по курортите на страната, посочиха от турската Асоциация на хотелиерите и туристическите инвеститори.

 

Реклама

Facebook

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

Subscribe to THExperts бюлетин feed