20 Авг. 2018

Вие сте тук

Откриването на парк "Леденика" ще се състои въпреки възраженията

Помпозното двудневно откриване на развлекателен парк "Леденика" ще се състои  въпреки възраженията на Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ срещу намерението на община Враца за официално откриване на парк "Леденика".

 

Планираното мероприятие е част от задълженията на община Враца по договор за изпълнение на проект "Развитие на устойчив туризъм в община Враца."Леденика"- туризъм без сезони", съобщиха от пресцентъра на общината. 


Възражението на МРРБ се обосновава с това, че проектът е в процес на изпълнение с краен срок 4 август 2015 г., по изпълнение му има установени нередности и забележки, които са обект на контрол от страна на Управляващия орган на оперативна програма "Регионално развитие" и не би могло обектът да се открива официално.


В отговора на община Враца се заявява, че част от изпълнението на проекта е организиране на специални събития в развлекателния парк, които не са свързани с официално откриване и церемония по рязане на лента, а са в изпълнение на задълженията по договора за безвъзмездна финансова помощ. Събитието се организира като празник за гражданите и гостите на града за популяризиране на развлекателен парк "Леденика", се посочва в съобщението. То ще се проведе според обявената предварително програма и на него са поканени всички, допълват от общината.

 

 

Както вече писа THExperts, атракционът, който ще представя уникален спектакъл от звук и светлина пред посетителите на пещерата "Леденика". Стойността му е 6 млн лв. Предвижда се  изграждането на многофункционален парк с различни забавления за туристи от различни възрасти. Намерението атракционите да бъдат изградени не само около пещерата, но и вътре в самата нея породи преди време много критики на туроператори.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed